פיברומיאלגיה                                        צור קשר
                                      052-2709300
דר' ורדה קורלשטיין

פיברומיאלגיה תפריט
  
  שיטת  FIBROGYM
  שאלות נפוצות
  סרטונים
  הרצאות וסדנאות

חדשות האתר פיברומיאלגיה ופעילות גופנית

פיברומיאלגיה הטיפול המוכח להקלה בכאבים/ד"ר ורדה ציזר קורלשטיין


תסמונת הפיברומיאלגיה שכיחה  פי עשר אצל נשים לעומת גברים לכן המאמר כתוב בלשון נקבה, אך הוא מיועד לגברים ונשים כאחד!

חולת פיברומיאלגיה יקרה, לאחר שאובחנת בתסמונת תקבלי מהרופא מגוון עצות תרופות והמלצות וביניהן המלצה מרכזית לעסוק בפעילות גופנית, אך איך ניתן לעשות פעילות גופנית, כשהכל כואב? זה מרגיש לך כמשימה בלתי אפשרית!

חולי פיברומיאלגיה רבים זכו להקלה  בכאבים ובתסמינים  בעזרת פעילות גופנית, שהתאמתי להם אישית אחרי אבחון מקיף...  ומה איתך? האם את יכולה לדמיין ימים ללא כאבים?

במאמר זה אסלול לך את הדרך להכין עצמך לעסוק בפעילות גופנית המותאמת למצבך הבריאותי והתיפקודי.


עובדה - פעילות גופנית יעילה לטיפול בפיברומיאלגיה והוכחה מחקרית

חשוב לדעת שפעילות גופנית היא אחד הטיפולים היעילים ביותר לפיברומיאלגיה. יעילותה של הפעילות הגופנית הוכחה מחקרית בהפחתת כאבים והתסמינים(סימפטומים) של הפיברומיאלגיה לרבות עייפות והפרעות בשינה וכתוצאה מכך שיפור ביכולת התפקודית ואיכות החיים. עוד ידוע מהספרות הרפואית כי פעילות גופנית סדירה  מסייעת לשמירה על מסת העצם, משפרת שווי משקל, מגדילה את כוח וסבולת השרירים, מאזנת את המשקל, מפחיתה לחץ וחרדה וכל אלו חשובים להפחתת הכאבים של הפיברומיאלגיה.

אז מה עושים?
הנעת הגוף שלך הוא הוא הדבר האחרון שמתחשק לך לעשות אבל את חייבת להכיר ולהאמין שזה באמת יעזור לך. זאת משימה קשה אך עם התמדה תרגישי שיפור מבחינה גופנית בהפחתת הכאבים והתסמינים והן במועילות העצמית שלך.
 
טיפול מוכח בפיברומיאלגיה באמצעות פעילות גופנית


איך  חולי פיברומיאלגיה יכולים להתחיל לעשות פעילות גופנית?


כלל מספר 1 : התחילי לאט
בין אם את היית ספורטאית תחרותית, רקדנית ,רצת מרתון או שלא ביצעת פעילות גופנית מעולם תצטרכי לעשות שינוי בחשיבה. מומלץ מאוד לחולי פיברומיאלגיה להתחיל לאט, בהדרגה ובהתאם למצבם הבריאותי והתפקודי. חשוב להתייחס לפעילות הגופנית כתרופה הנלקחת במינון נמוך, בהתחלה ,בהדרגה ובאטיות מעלים את המינון ואם תותאם לך  הפעילות ותבוצע כהלכה גם לא יהיו לה תופעות לוואי.

הפעילות הגופנית הבסיסית ביותר המומלצת הינה הליכה, אך מרבית חולי הפיברומיאלגיה אינם מסוגלים לבצעה בתחילת הדרך. לכן ייתכן שבתחילה יותאמו לך תרגילים  שתצטרכי לבצע בשכיבה במיטה או בישיבה בכיסא. התרגול יכלול נשימות נכונות, תרגילים לשיפור טווחי  התנועה של המפרקים ומתיחות מתאימות לשחרור השרירים הכואבים. כל זאת כדי להכין את גופך להליכה ולבצוע מטלות יום יומיות.

עם השיפור אשר יורגש בהדרגה תוכלי להתחיל לבצע הליכה, בהתחלה תצעדי 3-5 דקות פעמים ביום עם הזמן תוסיפי שתי דקות בהתאם להרגשתך. במשך הזמן תגיעי ל  10-15 דקות הליכה בבוקר ובערב ואז תוכלי לצעוד  בין עשרים דקות לחצי שעה ביום.

ישנה חשיבות רבה בהנעה לפעולה של חולי פיברומיאלגיה, שאינם רגילים לעסוק בפעילות גופנית. כל פעילויות שגרתיות ולכאורה פשוטות לאנשים בריאים יכולות להיחשב כצעד הראשון בביצוע גופנית בקרב חולי פיברומיאלגיה, גם אם הפעילות אינה מוגדרת כפעילות גופנית. לדוגמא: חיתוך סלט למשפחה, עטיפת ספרים לילדים, עבודה בגינה או הליכה ברגל למספרה .פעילויות מעין אלו יגרמו לך לשיפור במצב הבריאותי ובמועילות העצמית שלך לך ולסביבתך.

ככל שהזמן יעבור הקושי יקטן ותוכלי להתמיד בפעילות הגופנית לאורך זמן!ההתמדה תוביל אותך להטבה!
 
כלל מספר 2 : הקשיבי לגופך הוא יקבע את הקצב
חולים הניחנים בעודף מוטיבציה להתחיל בפעילות גופנית  ומבצעים פעילות גופנית מעבר ליכולתם(Over Training),מוצאים עצמם עם החמרה בכאבים ובסימפטומים. מצב זה גורם למיקרוטראומה לשרירים ,כאבים ממושכים ותחושת שפעת שאינה נגמרת. ומכאן לתסכול וירידה בהיענות להתמיד בפעילות גופנית.
את חייבת להקשיב לגופך ולמצוא את סוג הפעילות והעוצמה המתאימה של הפעילות הגופנית שתשפר את מצבך הבריאותי ולא תרע את מצבך. במידת הצורך התייעצי עם איש מקצוע המבין בתחום.

כלל מספר 3: בצעי פעילות גופנית על בסיס יומי
על מנת שהפעילות הגופנית תהיה אפקטיבית(בעלת השפעה)בהפחתת  הכאבים והסימפטומים. היא חייבת להעשות כל יום !
אין צורך בשעת אימון רציפה ניתן  לבצע תרגילים מספר דקות כל פעם במהלך היום, לצד פעילות גופנית אירובית (דוגמת הליכה, שחייה). 

כלל מספר 4: בחרי סוג פעילות המתאימה לך
התחלת לעשות פעילות גופנית בין אם לבד בבית, בקבוצה או בהנחייה אישית חשוב שהפעילות הגופנית תתאים למצבך הבריאותי והגופני. לחולי פיברומיאלגיה יש ליקויי במנגנון התכווצות השריר ,לכן שימי לב שהפעילות אותה את מבצעת אינה מחמירה את מצבך. אם הכאבים הם, כמו שהיו לפני התחלת הפעילות זה בסדר...אם הכאבים פוחתים זאת המטרה!!!, אך במידה ויש החמרה  בכאבים יש לבדוק מה הסיבה ובמידת הצורך לפנות לייעוץ מקצועי ולשנות את תוכנית הפעילות הגופנית.

כלל מספר 5: התאזרי בסבלנות
פעילות גופנית הוכחה כמיטיבה עם חולי פיברומיאלגיה, אך אין פתרונות קסם וההשפעה לא תמיד מיידית, אבל עם ההתמדה תגיע ההקלה. חשוב לא להשבר ולהתמיד כמו שלוקחים תרופות על בסיס קבוע.
הקלה לתסמיני פיברומיאלגיה

לסיכום חשוב שתזכרי

פעילות גופנית יעילה בהפחתת כאבים וסימפטומים של פיברומיאלגיה!
הפעילות חייבת להיות איטית ומותאמת למצבך הבריאותי תפקודי!
עלייך להקשיב לגופך כל הזמן הוא יקבע את הקצב.
בצעי את התרגילים הניתנים באדיקות ובקביעות.
 
דעי לך, שהתהליך ארוך וגם אם ישנה הקלה כבר בהתחלה את צריכה להתמיד,כי הפיברומיאלגיה תרים את ראשה ברגע הכי לא צפוי.

אין קיצורי דרך אבל את יכולה עוד היום להחזיר את השליטה בחייך ע"י פעילות גופנית המותאמת למצבך הבריאותי והתפקודי!
לצעד הקטן הראשון להחזרת השליטה בחייך !
 
 
פיברומיאלגיה עם ד"ר ורדה ציזר קורלשטיין בהעיקר הבריאות
 
שיתוף אתר פיברומיאלגיה

 
שתף חברייך באתר פיברומיאלגיה ופעילות גופנית שתף את חברייך
FacebookTwitter


לפני התחלת  כל פעילות גופנית  יש להתייעץ ברופא. אין המובא באתר זה  מהווה תחליף לייעוץ רפואי  או מקצועי אחר
כל הזכוית שמורת לד"ר ורדה ציזר קורלשטיין  2709300 - 052  varda@fibrogym.co.il
 
לייבסיטי - בניית אתרים